Dr Cameron CampDr Cameron J. Camp is  een geregistreerde psycholoog die gespecialiseerd is in toegepast onderzoek in de ouderenzorg. Hij ontving een doctoraat in experimentele psychologie aan de Universiteit van Houston in 1979. Gedurende 16 jaar, werkte hij in academische settings: hij gaf college over de ontwikkeling en veroudering van mensen. Zodoende, werd hij (onderzoeks)professor in de Psychologie. Hij was eveneens directeur Onderzoek & Ontwikkeling bij Hearthstone Alzheimer Care en bij het Myers Onderzoeksinstituut van het Menorah Park Center for Senior Living in Cleveland, Ohio. Momenteel is hij directeur van het Centrum voor Toegepast Onderzoek bij Dementie.

“We nemen aan dat menselijk gedrag niet willekeurig is. Als we probleemgedrag bij dementie waarnemen, moeten we ons altijd afvragen: ‘Waarom gebeurt dit?’. Het antwoord mag nooit zijn: ‘Omdat ze dementie hebben’.” (Dr Cameron J Camp)

Dr Camp heeft meegeschreven aan drie tekstboeken voor het hoger onderwijs en heeft meer dan 100 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Dr Camp is lid van de Gerontological Society of America, the American Psychological Association, the Association for Psychological Science, en hij was voorzitter van Division 20 (Ontwikkeling bij volwassenen & Veroudering) van de American Psychological Association. Zijn onderzoek is gefinancieerd door the National Institute on Aging, the National Institute of Mental Health, the National Alzheimer’s Association. Hij heeft methoden als de Montessori behandeling, maar ook Spaced Retrieval (een vorm van geheugentraining) ontwikkeld voor mensen met dementie en hun omgeving. Met veel passie geeft hij cursussen, workshops en presentaties over de hele wereld.